Gość martita Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 W styczniu tego roku miałam wycinany wrośnięty paznokieć w duzym palcu u nogi. Niestety rana nie bardzo chciała się goić i po uplywie ok 3-4 tyg od zabiegu wyrosło mi dzikie mięso. Chirurg usunął mi je za pomocą jakiegoś środka (nie pamiętam nazwy). Rana zaczęła się zabliźniać, jednak w pewnym momencie, gdy była cała wygojona, blizna zaczęła mi puchnąć i w końcu pękła. Z rany zaczęła wydobywać się ropa. Chirurg kazał mi przemywać ranę kwasem bornym, robię tak od ok 1,5 tyg. jednak nie widzę narazie poprawy, ropa leci cały czas a rana z małej ok 2 mm zaczęła się powiększać, (obecnie jest wlk. ok. 1 cm)), juz sama niewiem co mam robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Trzeba w tej sprawie udać się ponownie na kontrolę do chirurga. Może konieczne okaże się wykonanie posiewu z ropnej wydzieliny, może trzeba będzie ranę oczyścić chirurgicznie, zastosować odpowiedni antybiotyk. O wszystkim zadecyduje chirurg po badaniu kontrolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 mam problem z nie gojącymi się bliznami po uderzeniu i otarciach mam je już ponad rok one nie znikły ani też nie zblakły czy są jakieś preparaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi