Gość Magda Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Witam serdecznie Proszę o wyjaśnienie wyniku z rezonansu magnetycznego : Badanie MR wykazuje na poziomie L5/S1obecność niewielkiej pośrodkowej wypukliny,zbaczająca na stronę prawą krążka międzykręgowegomodelująca worek oponowy.poza tym sygnał trzonów kręgowych i krążków międzykręgowych jest prawidłowy.Nie wykazano zmian w obrębie stożka końcowego rdzenia kręgowego.. tabletki które dostałam od lekarza to movalis ,sirdalud, rodanol s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Zmiana taka świadczy o niewielkiego stopnia wypadnięciu jądra miażdżystego krążka międzykręgowego co powoduje wpuklenie się do kanału kręgowego, ale bez ucisku na rdzeń i korzenie nerwowe. Taki stan nie wymaga leczenia operacyjnego. Wystarczające jest leczenie zachowawcze (leki jakie przepisał lekarz prowadzący) oraz rehabilitacja (o tym musi zadecydować lekarz prowadzący). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andre Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 A boli ciebie noga czy coś*? ja mam cyba to samo na podłodzę już od 2 miesięcy rechablitacja tabletki ni epomogłhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 boli mnie cała noga,tabletki nie pomogły, zaczęło się od łydki .Na początku myslalam ze to zapalenie żył,ale po tygodniu ból poszedł w górę do uda, a następnie w pośladek.Chodziłam do osteopaty na sesje,ale też nic nie pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi