Gość Marcin Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Witam. otóż od pewnego dłuższego czasu pojawiły się czarne punkty na stopie a dokładniej pięcie. Wydawało mi się, że to od obtarcia jednak nic sie nie poprawiło, zacząłem się martwić i dlatego zgłaszam sie z tym tutaj. podczas chodzenia lub biegania wywołuje to dość ostre uczucie kłucia. zamieszczam zdjęcie : http://img10.imageshack.us/i/pc160014aa.jpg/ czy ktoś mógłby mi pomóc zdjagnozować co to jest i ewentualnie co z tym zrobić lub jak leczyć?? z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Takie drobne, punkcikowate zmiany jak na zdjęciu wyglądają jak stare drobne krwiaki (wykrzepiałe wybroczyny krwotoczne) na skutek np. nadmiernego ucisku w okolicy pięty. Bóle i kłucia mogą być związane z występowaniem np. ostróg czyli wyrośli kostnych na kości piętowej (co także może doprowadzać do drobnych wylewów krwawych). Aby to szczegółowiej zdiagnozować należałoby wykonać RTG stopy. Najlepiej w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi