Gość Asia Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Zrobiłam badania mammograficzne niedawno i otrzymałam dziś wyniki. Chciałabym się dowiedzieć bardziej co oznacza sformułowanie wyniku: Opis: Piersi o budowie gruczołowo-tłuszczowej. W piersi lewej w miejscu- wg tarczy zegarowej: godzina 8 jest zagęszczenie o średnicy 10 mm. skala BIRADS 0. Czy to oznacza że mam raka piersi? jakie jest jego prawdopodobieństwo wystąpienia? Co powinnam dalej robić? gdzie się zgłosić i jakie dalsze badania wykonać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 BI-RADS 0 - taki wynik oznacza, że do końcowej oceny zmiany konieczne jest porównanie aktualnego zdjęcia mammograficznego z poprzednim lub wykonanie dodatkowych badań obrazowych np. mammografii powiększonej, cyfrowej, specjalnych projekcji lub badania ultrasonograficznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi