Gość pawel Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Witam Byłem na badania jamy brzusznej w.w wyniki badania Wątroba niepowiększona,o jednorodnej strukturze i prawidłowej echogenności. nerka prawa,trzustka USG w normie. śledziona powiększona,wymiar m-biegunowy 121 o jednorodnej strukturze i prawidłowej echogenności Usg w normie. nerka lewa w dolnym biegunie wykazuje ścieńczenie i pozaciąganie istoty korowej(zmiana pozapałne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Śledziona jest powiększona w sposób bardzo niewielki, praktycznie znikomy (norma do 120 mm), bez znaczenia klinicznego. Nerka lewa zmieniona jest pozapalnie w dolnym biegunie. To są stare zmiany pozapalne nie wymagające interwencji lekarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romualda Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Witam. Mam to samo rozpoznanie po badaniach USG co Paweł.Jeszcze nie wiem co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi