Gość Daria93 Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Witam. Mam 17 lat. Jestem dziewczyną. Mówią, że jestem hipochondryczką. Przykładowo, kiedy się skaleczę, myślę , że dojdzie do zakażenia.. taki lęk... Od dawno trzęsą mi się ręce, badanie wyszły poprawnie. Czasem jak o czymś nie miłym się dowiem cała się trzęsę .... Czy to mogą być objawy nerwicy lękowej? Dodam, że gdy spędzam czas ze znajomymi to jestem wesoła, śmieję się z wszystkiego, a kiedy się żegnamy, wracam, nagle mi strasznie źle... Często płaczę, bez powodów. Nie mam energii. Słucham smutnych piosenek i chcę umrzeć. Nie widzę sensu i nie mam nadziei na lepsze życie.. 3 lata temu byłam molestowana....może to wszystko od tego. ? Gdzie wypełnić jakiś test, żeby sprawdzić co mi dolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Musisz w tej sprawie na pewno skonsultować się z psychologiem. Takie objawy jak opisujesz raczej wskazują na depresję niż nerwicę. Depresja wymaga leczenia czyli psychoterapii i leczenia farmakologicznego. Po rozmowie z Tobą psycholog zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi