Gość Karol (15 lat) Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Od ok. pół roku mam problem z żołądkiem. Ból występuje praktycznie cały czas, czy to na czczo, czy też po jedzeniu. Pewnego dnia ból tak się nasilił, że wytrzymać nie było można. Porobiłem badania: USG brzucha, gastroskopia, test na Helicobacter pylori, badanie krwi i kału. USG wykazało, że mam jedynie trochę powiększone węzły chłonne i to wszystko. Gastroskopia, że mam zapalenie błony śluzowej żołądka i nie mam bakterii (co również wykazał test z apteki). Badania krwi i kału również nic nie wykazały. Czyli praktycznie nic mi nie dolega, a cały czas mnie boli. Mam podobne objawy co wrzody żołądka, czy dwunastnicy. Ale przecież gastroskopia nic nie wykazała. Pani doktor *domowa* powiedziała, że przyczyną jest zła dieta. Przepisała mi leki: Controloc, Lanzul, Gasprid. Jednak myślę, że te leki nic nie pomagają i to chyba jest inna przyczyna... Prosiłbym o odpowiedź co pan dr sądzi i jaka jest przyczyna tego długotrwałego bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Takie objawy może wywoływać zapalenie błony śluzowej żołądka, powoduje to, że wydzielany w żołądku kwas solny jeszcze bardziej drażni zmienioną zapalnie śluzówkę. Controloc należy stosować przed posiłkiem. Leki stosowane systematycznie powinny przynieść efekt, w innym wypadku należy zgłosić się do lekarza i zmienić leki, ewentualnie dawki leków. Oczywiście dieta jest równie ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwcia Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Kochanie ,a moze to nerwica.To zadne badania nic nie wskaza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi