Gość Agnieszka Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Witam, 2 dni temu uderzyłam paluchem u stopy w ścianę i został zerwany kawałek paznokcia reszta paznokcia się dobrze trzyma i nic się tam nie dzieje, ale w miejscu zerwanego paznokcia widać *mięso*. trochę boli- przemywam rivanolem i wodą utlenioną, czy może mam zastosować jakąś inną metodę w leczeniu zranionej tkanki? Dodam jeszcze, że nie ma zaczerwienienia wokół zranienia i palec mi nie spuchł, ale tkanka spad paznokcia jest trochę opuchnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Wystarczające są czynności jakie Pani wykonuje. Rana powinna zgoić się bez problemu. W razie jeśliby miała Pani wątpliwości radzę bezpośrednio skontaktować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi