Gość Majka Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witam! Kiedy się urodziłam miałam robione dwie transfuzje krwi przez pępek.Został on nieładnie zszyty. Później już jako dorosła kobieta miałam robione jeszcze dwie laparoskopie.Aby wyczyścic pępek w środku muszę się męczyć z dziwnym kłującym bólem (do wytrzymania ale sprawiającym dyskomfort), który promieniuje do pochwy.Czy podczas zszywania pępka w dzieciństwie ktoś popełnił jakiś błąd i podszył jakiś nerw, który teraz drażnię przy myciu? Kłucie jest bardzo wyraziste i bardzo przeszkadza.Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Wątpię, że doszło do jakiegokolwiek uszkodzenia nerwu w czasie zszywania rany pępka w przeszłości. Trzeba zdawać sobie sprawę, że jakiekolwiek manipulacje chirurgiczne z przerwaniem ciągłości tkanek, późniejszym zrostem ich i zabliźnianiem może powodować neuralgie (podrażnienie samoistne nerwów). Niestety pozbycie się tego problemu może być niemożliwe. Proszę jeszcze w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem, aby wykluczyć ewentualną przepuklinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi