Gość Joanna Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Od pól roku boli mnie biodro, miesiąc temu byłam u lekarza ortopedy, skierował mnie na RTG miednicy ze stawami biodrowymi, zdjęcie wykazało * Stawy biodrowe i krzyżowo-biodrowe w normie, jedynie w szyjce kości udowej lewej widoczne dwie torbielki kostne* Lekarz kazał mi jeszcze zrobić tomografie komputerową szyjki kości udowej. Czekam właśnie na wizyte do lekarza, obecnie przebywam w Anglii i tutaj długo się czeka na wizyte. Prosze o odpowiedz czy to jest coś poważnego te torbielki? Czy konieczna jest operacja? Z góry dziękuje ze odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Takie torbieli to raczej nic poważanego. Niewielkie nie powinny wywoływać dolegliwości. Wymagają jedynie okresowej kontroli radiologicznej. Trzeba według zaleceń lekarskich wykonać TK, aby dokładnie ocenić wielkość i umiejscowienie torbieli w szyjce kości udowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi