Gość Maciej Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Witam, zwracam sie z prosba o przetlumaczenie rozpoznania histopatolgicznego. fenotyp: CK7-,CKAE1/3-, CK20-,AFP-,HMB45-,SYN+,ChrA+,CD34-,S100+ w kom. sustentekularnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Te skróty oznaczają substancje wydzielane przez guz. Dodatnie wydzielanie SYN czyli synaptofizyny oraz ChrA chromograniny A świadczy o tym, że guz wywodzi się z komórek neuroendokrynnych. patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rakowiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam Dziekuje za odpowiedz i prosze o pomoc w przetlumaczeniu calego wyniku Metastasis adenocarcinomatis (e colone ) Paraganglioma Fenotyp jak w poprzednim pytaniu Znaczny pleomorfizm komorkowy oraz pojedyncze atypowe figury podzialu moga sugerowac zlosliwy charakter zmiany Bardzo prosze o rade jak to leczyc i czy w ogole sa szanse na wyleczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Metastasis adenocarcinomatis (e colone ) Paraganglioma - przerzut gruczolakoraka (z jelita grubego) przyzwojak (patrz: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przyzwojak) Przyzwojak to bardzo rzadki nowotwór. O dalszym postępowaniu i leczeniu musi zadecydować onkolog. Bez szczegółowych informacji klinicznych trudno mi cokolwiek więcej napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elzbieta Opublikowano 21 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam Mam pytanie-w badaniu pet w okolicy 2 kregu ledzwiowego opisano zmiane jako powiekszony wezel chlonny Wycieto ta zmiane i w badaniu immunohistochemicznym okreslono ja jako paraganglioma Onkolodzy stwierdzili ze to nic zlego Ja jednak chcialabym byc pewna co do dalszego leczenia i rokowania Rok temu mialam raka jelita grubego z przerzutami do watroby Jestem po 3 operacjach i 5 chemioterapiach Czy rak jelita z przerzutami do watroby ma cos wsopolnego z paraganglioma Dziekuje za kazda informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi