Gość Tomasz. Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Chcialbym się zapytac, po ilu dniach powinien być wyciagnięty sączek z rany ciętej na ręku?? bo wiem ze szfy są zdejmowane po 10 dobach od zszycia rany. Ale nie wiem co z sączkiem, czy mi nie zaszkodzi? bo w szpitalu nic o nim nie wspomnieli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Wszystko zależy od tego jak będzie się goiła rana. Jeśli rana zacznie od razu dobrze się goić, nie będzie wycieku z rany, obrzęku, ropienia taki sączek można usunąć nawet już po 2-3 dniach. W przypadku nieprawidłowego gojenia taki sączek może być utrzymywany przez wiele dni. Trzeba skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem, który zadecyduje jak dalej postępować z sączkiem w ranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi