Gość Joanna Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Jestem w 33 tyg. ciąży. Od kilku lat mam włókniaka umiejscowionego zewnętrznie na prawym sutku. W czasie ciąży powiększył się on i osiągnął rozmiar 0,8cm. Mój ginekolog oraz dermatolog powiedzieli, że na pewno będzie mi on kolidował w czasie karmienia i zaproponowali usunięcie przez chirurga w znieczuleniu miejscowym jeszcze przed rozwiązaniem. Moje pytanie brzmi: czy faktycznie jest możliwe usunięcie tego włókniaka w ciąży bez żadnych konsekwencji? czy ranka zdąży się zagoić przed rozwiązaniem, abym mogła karmić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 czy faktycznie jest możliwe usunięcie tego włókniaka w ciąży bez żadnych konsekwencji? - tak oczywiście czy ranka zdąży się zagoić przed rozwiązaniem, abym mogła karmić? - rana zagoi się do dwóch tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi