Gość Magda Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Witam! Od stycznia boli mnie kostka(przy chodzeniu)...Poszłam do lekarza ponieważ ból się nasilił.Lekarz powiedział że kostka jest przeciążona i zalecił laseroterapię oraz noszenie opaski uciskowej.Niestety to nie pomogło więc znowu do niego poszłam.Zrobił prześwietlenie i powiedział że staw skokowy był skręcony i nic już się nie da zrobić i że będzie bolało mnie jeszcze ok roku.Zalecił dalsze noszenie opaski,smarowanie kostki maścią przeciwbólową i chłodzenie lub ogrzewanie kostki.Niestety to wszystko pomaga ale tylko na chwilę.Po ok 30 min ból wraca.Dzięki opasce mogę stanąć na tej kostce. Co zrobić żeby zmniejszyć ból? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medicus Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Wskazane jest wykonać badanie usg czy nie jest inna przyczyna wystąpienia bólu.Od stycznia to długi okres a skoro ból nadal występuje a jest znaczny przyczyna może być inna,faktem jest, że takie bóle mogą się utrzymywać przez kilka miesięcy.Stosować diatermę.żele p.bólowe i p.zapalne.Nie forsować stawu,usztywnić i odpoczywać z nogą uniesioną do góry.Radził bym wykonać usg(można prywatnie bez skierowania a wynik jest znany od razu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 *Nie forsować stawu* No właśnie i tu jest problem ponieważ chodzę jeszcze do szkoły no i zwolnienie z WF-u mi się kończy a mama nie chce iść ze mną po drugie bo mówi że i tak nie dostane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ... Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2012 dostaniesz zwolnienie z wf*u napewno przy skręceniu kostki ale po takim czasie ból powinien minąć chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Armani Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ch*j nie doktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HENDRIX Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 SPRÓBUJ ....MSM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HENDRIX Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 EWENTUALNIE OLEJ Z ŻYWOKOSTU DO WCIERANIA. KURACJA DŁUGA , ALE DA DOBRY EFEKT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi