Gość kamil Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam, Dwa tygodnie temu mialem operacje prawej przepuchliny pachwinowej. Rana goi sie bardzo dobrze, z dnia na dzien przestaje mnie bolec. Lecz w dalszym ciagu doskwiera mi bol powrózka nasiennego z ktorego mialem pobrana tkanke do przepukliny. Nie wiem czy po takim czasie dalej powinienem odczuwac bol jądra (prawe) nawet przy lekkim dotyku. Oraz dziwi mnie ulozenie jąder. Wyglada to tak jakby moje prawe jadro nachodzilo na lewe. Czy jadra uloza mi sie po jakims czasie normalnie tak jak kiedys mialem, czyli jedno obok drugiego? I co z tym bolem? Moze stosowac jakies maści, oklady? Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Na pewno należy w tej sprawie udać się na kontrolę do chirurga. On musi ocenić czy wszystko jest w porządku. Musi Pan wiedzieć, że takie bóle jak Pan opisuje mogą po takim zabiegu występować nawet i 4-6 tygodni. Tak samo z ułożeniem jąder, które po czasie dopiero mogą usadowić się w sposób właściwy w mosznie (nawet po kilku miesiącach). Na bóle można zastosować środki przeciwbólowe dostępne bez recepty, wykonać okłady na Rivanolu, wysoko nosić jądra (obcisłe majtki, w czasie leżenia ręcznik pod worek mosznowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi