Gość Mirela Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jakie leki mam brać zeby usunąć nalot na języku??? Czy controlog wystarczy i jak długo go brać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Wszystko zależy od tego jaka jest przyczyna tych nalotów. Trzeba najpierw wyjaśnić przyczynę tych nalotów np. zastanowić się nad wykonaniem gastroskopii. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. On zadecyduje o dalszym sposobie postępowania. Controloc nie jest lekiem leczącym naloty na języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirela Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Gastroskopie miałam robioną i stwierdzono stan zapalny wpustu żołądka z nadżerką. Żołądek mnie nie boli tylko ten język powoduje on taki niespak i dyskomfort - nalot raz jest mniejszy raz większy. Po gastroskopi brałam controlog na dzien dzisiejszy pije siemie lniane a nalot mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Leczenie lekami typu inhibitorów pompy protonowej w przypadku takiego zapalenia błony śluzowej żołądka powinno trwać przynajmniej 6 tygodni. Po trym okresie należałoby wykonać gastroskopię. Radziłbym w tej sprawie skonsultować się z gastroenterologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi