Gość Barbara Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam,proszę o pomoc.Mam 40 lat i jestem w 7 tygodniu ciąży.Od 5 dni mam dość silne krwawienia z pochwy.Przed ciążą zdiagnozowano u mnie ok.4 centymetrowego mięśniaka macicy.Oprócz krwawienia dokuczają mi bóle podbrzusza.Czy jest możliwe że to wina mięśniaka,a jeśli tak,to czy można go jeszcze usunąc?Biorę luteinę i leki rozkurczowe,ale nic nie pomagają.Wyniki morfologii są w normie,czekam na dopochwowe usg,ale w mojej poradni terminy są odległe.Proszę o poradę.Dziękuję.Barbara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Niestety to wina zapewne mięśniaka. Nie przeprowadza się operacji usunięcia mięśniaka w ciąży. Musi być Pani pod stałą opieką ginekologiczną i spełniać zalecenia ginekologiczne. Ciąża w przypadku mięśniaka może być zagrożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi