Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Małe białe krostki pod żołędziem i szczypanie przewodu moczowego

Gość Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od kiedy pamiętam na moim penisie, na dolnej części żołędzia, zaraz przy trzonie,mam malutkie (około 1mm) krostki koloru białego. Okrążają członek zaczynając i kończąc na wędzidełku. Nigdy nie bolały, nie sprawiały kłopotu przy stosunku, nic nie wydzielały, nie zaczerwieniały się. Nie mogę znaleźć odpowiedzi co to może być i skąd się wzięło. Wydaje mi się, że mam te krostki jeszcze z czasów przed pierwszym stosunkiem - kilkanaście lat. Od dłuższego czasu czuje także silne szczypanie wewnątrz członka w okolicy wędzidełka, w trakcie i po myciu mydłem (zwłaszcza, kiedy wypłuczę mydło zbyt małą ilością wody), czasami również delikatne szczypanie w trakcie oddawania moczu. Przypuszczam, że te dwie sprawy nie mają żadnego związku. Będę wdzięczny za odpowiedź, gdyż do tej pory sprawa była dla mnie zbyt krępująca, żeby pójść do lekarza. Z góry dziękuję

Prawdopodobnie to zwykłe prosaki czyli zaczopowane gruczoły łojowe. Jeśli Pan będzie stosował należytą higienę osobistą nie powinno być w tym względzie żadnych problemów. To tylko niewielki defekt kosmetyczny. Co do problemów w okolicy wędzidełka mogą być spowodowane alergią na mydło. Może niech Pan zastosuje delikatne żele do kąpieli zalecane dla dzieci.

Gość Marianos

Mam tak samo, używam do tego *szarego* mydła i jest tego coraz mniej, a szczypanie to pewnie zbyt ostre kosmetyki, staraj się nie używać szamponów tylko jakieś delikatne żele do mycia, oczywiście oprócz szarego mydła :)