Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Tępy, czasami kłujący ból i powiększenie jądra

Gość Kamil

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 15 lat , a to moje dolegliwości: -tępy czasami kłujący ból prawego jądra. -powiększenie prawego jądra - ból prawego podbrzusza i prawej nogi (to jest raczej promieniujący ból, nawet przyjemny) -niekiedy bolą mnie plecy na dole po prawej stronie przy pochylaniu się to to tyłu to do przody.( tam gdzie są nerki, albo tam gdzie się ma zapalenie korzonków) -dyskomfort w gaciach . -prawe jądro jest niżej niż lewe. -odczuwam takie grudki luźne w mosznie koło prawego jądra co wskazywałoby na żylaki powrózka, ale po lewej stronie tez to mam i muszę przyznać, że lewe jądro też mnie od czasu do czasu pobolewa, ale rzadko. -odczuwam takie jakby zmęczenie tych najniższych partii pleców i jądra. -często chodzę do łazienki sikać Nie ukrywam, że często się masturbuje. Ja osobiście uważam, że to żylaki powrózka. Proszę o diagnozę jakiegoś doświadczonego człowieka.

Objawu wskazują na stan zapalny jądra ze stanem zapalnym powrózka nasiennego.Proszę się udać do urologa,który po badaniach zastosuje antybiotyk.Na dziś można zastosować dostępne środki p.bólowe p.zapalne.W takich sytuacjach zaleca się też uniesienie jąder do góry w czasie leżenia i noszenie obcisłych majtek.