Gość tomasz Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Witam, moje pytanie dotyczy protezy na przewodzie żółciowym wspólnym, jestem po zabiegu cholecystectomii laparoskopowej oraz po endoskopowej cholangiopankreatografii wstecznej podczas ktorej założono mi protezę 10f na pżw czy skoro minely już 2 miesiące od zagbiegu muszę usunąć tę protezę czy mioge z nią normalnie funkcjonować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Takie właśnie protezy usuwa się około 3 miesiąca po zabiegu. Są to protezy czasowe i trzeba je usuwać, gdyż mogą powodować powikłania jeśliby się ich nie usunęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasz Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 ok dziekuje za informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi