Gość BARBARA Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Dziendobry.wykryto u mnie kamienie w pecherzyku zolciowym ,(od 6 dni) dzien po dniu niestety powracam do szpitala z powodu bolow,poniewaz nie dzialaja mi zadne srodki przeciw bolowe.Nie moge byc operowana poniewaz kamienie sa miekie,bardzo cierpie.tyle ze bole mam powyzej pepka i ponizej ostry pulsujacy bol,przyczym towarzyszy mi bol jajnika z lewej strony,sek w tym ze bol czuje bardziej po lewej stronie niz po prawej ,lekarze przypuszczaja ze mam kamienie w nerkach.zrobilam usg jajnika i nic nie wykazalo .Lec*zenie mam prowadzone we wloszech .CO mam robic jestem zdesperowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Nie rozumiem co oznaczają miękkie kamienie w pęcherzyku żółciowym. W medycynie nie ma takiego pojęcia. Kamica albo istnieje albo jej nie ma. Skoro w pęcherzyku są kamienie i są związane z tym dolegliwości należny wykonać zabieg usunięcia pęcherzyka żółciowego wraz z kamieniami. Kamicę nerkową można w prosty sposób wykluczyć wykonując USG układu moczowego. Bóle jednak skoro są po lewej stronie w nadbrzuszu mogą być związane z patologią w zakresie żołądka dlatego trzeba rozważyć wykonanie gastroskopii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi