Gość damian Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Moje pytanie jest związane z bilirubiną całkowita. oto moje wyniki bilirubiny (w pażdzierniku 0,74 w grudniu 0,97 w marcu 0,95 a wtym tygodniu 0,99). Dodam że w styczniu usunieto mi pęcherzyk żółciowy.pozostałe paremetry wątrobowe wracają do normy (miałem podwższony alat i ggtp). ALAT w grudniu wynosił 97 teraz 70 , GGTP grudzień 63,77 teraz 50,73. Pozostały wyniki w normie. W badaniu USG stwierdzono stłuszczoną wątrobe.na regeneracje lekarz kazał mi brać hepatil,essentiale forte i diete wątrobową. krew pobierana po 24h diecie bezmiesnej i bez używek. Z czego wynika powolny wzrost bilirubiny całkowitej? Czy spowodowne jest to braniem leków na wątrobe? I czy można to jakoś leczyć? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Na razie poziom bilirubiny nie budzi niepokoju, gdyż jest w normie. Takie bardzo niewielkie wahania mogą być związane z wysiłkiem fizycznym lub nawet stresem. Proszę nadal stosować się do zalecań lekarskich i się nie niepokoić. Według mnie wszystko jest w porządku i nie ma się czym przejmować. Leki, które Pan przyjmuje na pewno mają korzystny wpływ na wątrobę, a nie odwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi