Gość Anna(aishka21@amorki.pl) Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Witam!Mam problem..*/ Czytałam tutaj o *Raku gruczołu sutkowego typu Pageta* Chodzi o to czy to może występować u nastolatek w wieku 15-17 lat?Moja siostra ma 16 lat i juz od kilku lat występuje u niej wciągnięcie brodawki i wyciek z sutków.Przy tym [jeszcze] nadal nienosi stanika gdyż praktycznie niema na co go założyć!Czy ona jest na cos chora?? i czy to powoduje że niema Biustu?? Czekam na szybką odpowiedz!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Raczej nie jest to rak Pageta. Rak ten występuje najczęściej u kobiet po menopauzie i w brodawce sutka występują m.in. zmiany naciekowe lub objawy swędzenia i pieczenia. Czy u siostry w badaniu wyczuwa się jakiś guzek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna(aishka21@amorki.pl) Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Nie, raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aisha Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Czy sprawdzała poziom prolaktyny?? Podwyższony poziom prolaktyny może powodować wyciek z sutków. Czy siostra była u lekarza? Wydaje mi się, że lekarz od razu będzie wiedział co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna(aishka21@amorki.pl) Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Niesprawdzala.Boji sie isc.A na czym takie badanie bedzie polegac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 Najlepiej udać się do lekarza rodzinnego, żeby obejrzał brodawki sutkowe. Jeśli będzie taka potrzeba skieruje na badanie poziomu hormonów, które wykonuje się z krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna(aishka21@amorki.pl) Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Siostra ma zrobic badanie na poziom hormonow czy na poziom prolaktyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość forumowiczka Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 Tak czy siak, najpierw siostra powinna udać się do lekarza. On zdecyduje jakie badania należy wykonać. Nie ma co się martwić na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna(aishka21@amorki.pl) Opublikowano 20 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Ok.Siostra wczoraj zrobiła badanie na prolaktynę.Pod koniec przyszlego tyg.będą wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magda Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam.mam 15 lat i gdy uciskam pierś z gruczołow sutkowych wydziela sie brazowy lub bezbarwny płyn.bardzo sie boje isc do lekrza z ta sprawa ,bo boje sie ze to moze byc rak i moge stracic piers .bardzo prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ala Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 magda nie zwlekaj tylko udaj sie jak najszybciej do lekarza. ....rak to nie wyrok a wcześnie wykryty jest wyleczalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi