Gość Darian Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Mam 16 lat ,po wypiciu dużej dawki alkoholu mam problemy z uciskiem pod lewym żebrem po badaniu krwi mam wysokie aspaty i alaty alat:102 a alat:235.5 wszystkie inne badania sa ok tylko te mnie nie pokoja prosze o odp dlaczego uciska z lewej strony gdy watroba jest z prawej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Po pierwsze nie należy skoro są objawy uszkodzenia wątroby pić alkoholu. Proszę powtórzyć badania po 24 godzinnej diecie bezmięsnej, lekkostrawnej bez używek i leków, przynajmniej 4 godziny na czczo przed badaniem. Aby pogłębić diagnostykę należałoby wykonać jeszcze USG jamy brzusznej i rozważyć gastroskopię (być może bóle są pochodzenia żołądkowego, a nie wątrobowego). O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzysiek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 mam hcv i dzisiaj otrzymalem wyniki prób watrobowych alal 44,24norma 37 i aspat 32.62norma 37!cote wyniki oznaczaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Wyniki są prawie w normie. To tylko niewielkie podwyższenie aktywności enzymatycznej ALAT nieistotne klinicznie. Świadczy to nieaktywnej formie wirusowego zapalenia wątroby typu C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi