Gość Paulina... Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Mam pytanie czy da się i w jaki sposób można zmienić smak i zapach mojego śluzu wydobywającego się z pochwy? prosze o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lala Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 A coś jest nie tak? Trzeba pamiętać, że prawidłowy zapach intymny kobiety powinien być lekko kwaśny. Nie powinien być ostry, słodkawy, rybi, bo wtedy może sugerować infekcje. Jeżeli chcesz zmienić na bardziej kwaśny, to łykaj probiotyki dla kobiet. Możesz też zmienić trochę dietę: jeść więcej warzyw i owoców, mniej fast foodów, mniej mięsa czerwonego, ostrych przypraw, które mogą powodować trochę mniej przyjemny zapach intymny. Nie polecam z kolei żadnych dezodorantów intymnych, coś takiego chyba istnieje, niemniej na pewno zdrowe nie jest. Pamiętaj, że zapach może stanowić sygnał, że coś się złego dzieje. U mnie nieprzyjemny zapach i lekkie uplawy pojawiły się, gdy miałam zapalenie jajników, wiec na siłę nie zmieniaj zapachu, żeby nie zaciemniać stanu swojego zdrowia. A ja trochę zlekceważyłam i potem miałam silną antybiotykową terapię (Cipronex 500 mg przez 2 tygodnie i leżenie w łóżku, owinięta kocem), więc sztucznymi środkami nic bym nie zmieniała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina... Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 czasami mam własnie taki rybi zapach....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Trzeba w tej sprawie udać się do ginekologa. takie objawy świadczą o zakażeniu dróg rodnych. Trzeba włączyć odpowiednie leczenie przeciwbakteryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M Opublikowano 10 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 na innym forum(zdrowieintymne.pl) pisze tak: Autor: dr Tomaszewski Data: 07 sty 2009 - 12:28:22 ODP dla Mgiełka Zazwyczaj jest ona bez charakterystycznego zapachu. O chorobie świadczy zapach rybi ( waginoza bakteryjna), kwaśny ( drożdżyca) lub mdławo-ropny ( rzęsistek, chlamydioza). Co do diety i jej wpływu na zapach wydzieliny - wole się nie wypowiadać. Nie znam takich badan. Pozdrawiam. Mój zapach jest taki właśnie kwaśny, nie jest bardzo nieprzyjemny, nie mam innych objawów i na innych stronach większość pisze, że też ma taki zapach. Czy to oznacza, że wszystkie te osoby mają drożdżycę???Chyba raczej nie, prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kółko Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 jak zapach jest lekko kwaskowy i nie ma innych objawów to jest to prawidłowy śluz i wydzielina :) poza tym trzeba zwracać też uwage na wygląd upławów - czy jest grudkowaty, czy ma inny kolor itd. jeżeli jest ok, to raczej infekcji nie ma. profilaktycznie warto stosować środki typu lacibios femina, aby wszystko było ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość inga Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 odkąd uprawiam sex z moim mężczyzna dzien w dzien zapach diametralnie zmienil sie na niezbyt przyjemny. czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość inga Opublikowano 21 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 dla wyjasnienia dzien w dzien sie myje. uzywam plynow do higieny intymnej a wydzielina jest normalna taka jak zwykle. z tym ze dzien w dzien jem makaron z tynczykiem :P czy ma to jakis wplyw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam mam pytanie od niedawna zauważyłam ze zapach z mojej pochwy jest taki dosc kwaśny chłopak ówi że smak jest słodko słony o czym to świadczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkiki Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 slyszalam ze jak sie podniecamy to smak naszego sluzu zmienia sie na nieco slodszy ale ile w tym prawdy to nie wiem *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lidka Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 a co oznacza gorzki smak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Fuuuuuujjjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Słodko-kwaśna Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Kiedyś miałam nieustanne infekcje pochwy, współżyłam z prezerwatywami a później stosunek przerywany. Od roku współżyję z moim mężczyzną z wytryskiem do środka. Zauważyłam że przerwa we współżyciu spowodowana miesiączką powoduje uczucie dyskomfortu. Po miesiączce już na drugi dzień po współżyciu wytwarza się właściwy kwaśny odczyn PH w mojej pochwie. Czyżby sperma miała właściwości lecznicze. Być może soczki mężczyzny są niezbędne do poprawnego działania organizmu kobiety. Cukry, hormony, enzymy i inne tajemnicze substancje działają korzystnie na organizm kobiety. A wy jakie macie doświadczenia i odczucia po naturalnym współżyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciezarowka Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 całkiem oczywiste doswiadczzenia- jestem w ciąży,hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adel Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 zapewne masz problem z infekcjami stad bierze się nieprzyjemny zapach, sama stosuję przy problemach okolic intymnych provag to doustne kapsułki najlepiej zastosować przez 2 tyg przywracają odpowiednie ph okolic intymnych i regulują florę bakteryjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ola Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Mam pytanie ! Czy gdy moja wydzielina, pochwa jest słona podczas gdy mój mężczyzna :liże* czy to normalny smak czy powinien być inny ? czy coś jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wstydliwa Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Nie wiem jaki jest smak wydzieliny z pochwy, bo nie probowałam. ale jak jest obfita wydzielina i do tego dochodzi niemily zachach, to na pewno swiadczy to o infekcji pochwy. niestety ja mam stale infekcje pochwy, wiec cos na ten temat wiem. ale chcialam sie was poradzic czy jezeli zaczne stosowac taki Multi-Gyn ActiGel pomoze mi na nawracajace infekcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wstydliwa Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Miałam już dość tej paskudnej infekcji, bo to nie dawało mi normalnie funkcjonowac i poszłam do apteki. Wybrałam ten multi gyn actiGel. Ale Pani w aptece radziła mi i tak udac sie do lekarza. Więc poszlam i dostalam jakies globulki robione. Więc stosowalam razem z tym żelem i wszystko się pieknie wygoiło. Ale zapytałam się lekarza czy po wyleczeniu mam przestac go stosowac, to mi odpowiedział ze lepiej abym go stosowala to nie bede miala nawrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bea Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja też mam lekko kwaśny zapach. Ale po współżyciu z wytryskiem w środku na drugi dzień śmierdzi ... wniosek - faceci są wektorami zakazeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość andrzejduda Opublikowano 2 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 daj skosztować ja się znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby kobiece zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/pochwa-pochwy-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lolo Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Śmierdzi rybą hehe, czyżby śledzik ?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi