Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Bóle w obrębie jamy brzusznej, klatki piersiowej, drętwienie opuszków palcy, zawroty głowy

Gość Bubu

Rekomendowane odpowiedzi

Od długiego czasu, bo ponad rok mam złe samopoczucie. Zaczęło się od kłucia w dole brzucha po lewej stronie, potem w lewym nadbrzuszu, potem na klatce piersiowej. OStatnio zaczęły mi drętwieć opuszki palcy. Od roku robię co jakiś czas badania krwi (całą morfologi, tsh, badania w kierunku wątroby (aspat, alat), trzustki (amylaza, lipaza), żelazo, ob, białko crp), końcem roku miałem usg jamy brzusznej, robiłem też rtg kręgosłupa. Badania są dobre, wyniki w normie. Rtg kręgosłupa stwierdził, że mam skoliozę w odcinku lędźwiowym i cofniętą lordozę (kręgosłup się prostuje). Jestem osobą która się ostatnio bardzo denerwuje i martwi o swoje zdrowie. Kika razy mi się zdarzyło, jakbym odpływał w ciągu dnia (chodzi mi o to, że czułem się jak we śnie). Lekarz nawet dla świętego spokoju skierowal mnie na kolonoskopię, która też nic nie wniosła. Bardzo często jak się rano budzę to mam delikatny ból po lewymi żebrami - jakieś 3-4 cm poniżej ostatnego żebra, które się łączy z mostkiem i około 4 cm od lewej strony ciała. Jest to miejscowy ból, który znika jak docisne to miejsce palcem. Ból ten sam też znika po około 10-15 minutach. 1.Czy jeśli mam tak wielkie objawy i różnorodne i byłbym na coś chory to czy miałoby to odzwierciedlenie w ynikach krwi (w tych badaniach co posałem powyżej)? 2. Czy nerwica może dawać podobne objawy?