Gość Monika Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Dzień dobry :) Niedawno miałam usuwany jajnik na którym miałam torbiel. Byłam z wynikiem histopatologicznym u Pani Ginekolog, która przepisała mi Yasminelle. I wszystko było by w porządku gdyby nie fakt, iż czytając ulotkę znalazłam szereg skutków ubocznych, działań niepożądanych (zakrzepica, zator płuc, guz piersi, torbiele, zawał) itp. W broszurce pisze również, że jeśli w rodzinie występowały choroby wątroby powinnam przed zastosowaniem skonsultować się z lekarzem (moja mama ma żółtaczkę oraz ostre zapalenie wątroby). Czy powinnam zgłosić to lekarzowi by zmienił mi hormony? No i czy powinnam obawiać się licznych skutków ubocznych o których napisałam wcześniej? Kolejna sprawa: Czy powinnam zaprzestać chodzenia na solarium, jeśli nie, to w jakim czasie od operacji mogę z solarium korzystać? Może powinnam opalać się w bluzce dla bezpieczeństwa... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Czy powinnam zgłosić to lekarzowi by zmienił mi hormony? - oczywiście należałoby ponownie skonsultować się z ginekologiem i wyjaśnić mu swoje obawy związane z funkcją Pani wątroby (trzeba by wykonać przed zażyciem tych leków badanie oceniające funkcje wątroby) No i czy powinnam obawiać się licznych skutków ubocznych o których napisałam wcześniej? - to bardzo wielka rzadkość, statystycznie nie należy się praktycznie takich objawów obawiać Czy powinnam zaprzestać chodzenia na solarium, jeśli nie, to w jakim czasie od operacji mogę z solarium korzystać? - można już się opalać tylko bliznę (blizny) po zabiegu przynajmniej przez pół roku przykrywać plastrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi