Gość Damian Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Mógł by pan zinterpretować moje wyniki badań. oto one ALAT 88 , ASPAT 28, GGTP 63.77 , BILIRUBINA 0.95, CHOLESTEROL CAŁKOWITY 144, HDL 31, LDL 94, TRÓJGLICERYDY 134, w styczniu tego roku miałem usunięty pęcherzyk żółciowy, od roku lecze sie na niedoczynność tarczycy. niepokoi mnie podwyzszone wartości ALAT, GGTP i TRÓJGLICERYDÓW. o czym to świadczy? na badaniu USG wyszła mi słuszczona wątroba. Czy jest coś niepokojącego w tych wynikach? dodam że krew była pobrana po 24h bezmiesnej diecie i innych używkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Takie niewielkie podwyższenie tych parametrów może być właśnie związane ze stłuszczeniem wątroby. Nie jest to jeszcze stan patologiczny jednak radziłbym stosować dietę ubogotłuszczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi