Gość Tomasz Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Witam, mam 20 lat, niecałe pół roku temu udałem się z wizytą do urologa, poleciło mi go wielu znajomych. Diagnoza: żylak powrózka nasiennego I stopnia. Leki: detralex i niestety nie pamiętam nazwy, jakiś lek ziołowy ( bodajże z kasztanów ). Od niedawna przy dłuższym siedzeniu odczuwam drętwienie lewego jądra. Nic mnie nie boli. Czasami drętwieje także lewa noga(udo) Wacham się jeszcze z wizytą ponieważ jest troszkę zbyt droga jak na moją kieszeń, a do specjalistów z mojego miasta mam uraz (2 noce spędzone z zapalonym wyrostkiem). Proszę o wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Bez badania trudno mi określić co się dzieje. Objawy mogą być związane właśnie z żylakami powrózka nasiennego. Trzeba ponownie udać się w tej sprawie do urologa. Stan żylaków mógł się pogorszyć i obecnie może wymagać leczenia np. operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Dziękuję za odpowiedź, nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie. Czy kąpiele w gorącej wodzie mogą jakoś wpływać na pogarszanie się sytuacji związanej z żylakami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Tak. Ciepło pogarsza stan żylaków. Żylaków nie należy przegrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi