Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Swędzenie, mrowienie po resekcji kwadrantu piersi

Gość Małgorzata

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Małgorzata

Witaj Krysiu! Jeszcze nie mam wyniku, robiłam badanie 28 kwietnia i powiedzieli, żeby dowiadywać się za miesiąc, więc jeszcze czekam. Jeśli chodzi o samopoczucie, to jest OK, dolegliwości ustąpiły, tylko czasem (np przy zmianie pogody lub gdy się zdenerwuję) czuję lekkie kłucie i drętwienie ręki. Zgrubienia są nadal, to pewnie zrosty? Pozdrawiam.

Gość Małgorzata

No , rzeczywiście, termin odległy, ale lepiej późno niż wcale. Ja jadę po wynik (i na konsultację u lekarza) 11 czerwca. Oczywiście napiszę, jak będę wiedziała co i jak. Tymczasem, pozdrawiam serdecznie!

Gość Małgorzata

Witajcie! mam już wynik badania genetycznego, jest negatywny i zalecenie :*kontakt z Onkologiczną Poradnią Genetyczną w przypadku pojawienia się nowych zachorowań w rodzinie.* Ulżyło mi, ale i tak będę czujna i regularnie robić badania, jestem zdyscyplinowaną pacjentką! Pozdrawiam

Witam. Malgosiu u wszystkich z obciazeniem sa takie zalecenia, kazdy dostaje wytyczne co ma zalecone i jakie badania nalezy raz w roku robic,ja wykonuje tylko marker Ca 125 i ginekologiczne bo mammografie robie na Golecinie bo tam juz maja moje poprzednie badania, po tylu operacjach to mam same zrosty nawet nie chca w moim miescie robic mmmmografi, po drugie mialam robione na Pomorzanach Usg to dr i tak kazal powtorzyc w ich pracowni,pozdrawiam

Gosia,zrobiono mi dzisiaj badania genetyczne na CITO,za około 7-10 dni mam zadzwonić do Szczecina i zapytać o wynik. Jeśli będą jakieś zmiany to zrobię mi jeszcze jakieś rozszerzone badania genetyczne.Pozdrawiam. P.S. Jak się czujesz?

Gość Krystyna

Gosiu odebrałam już wyniki,są dobre żaden gen jak na razie na tym etapie badań nie jest uszkodzony. Trafiłam do wspaniałego genetyka,bowiem sam zaproponował mi rozszerzenie badań,tzn.jeszcze raz pobrano mi krew i będą ponownie badać mutacje,ale już w bardzo szerokim aspekcie.Czas oczekiwania na wynik to niestety około 4 m-cy.Pozdrawiam.

Witajcie dziewczyny co tam u Was slychac, ja jestem po badaniach na genetyce i mam do usuniecia guzek, w nastepnym tygodniu jade do swojego onkologa, bo na Pomorzanach nie chcialam nie znam tamtego szpitala.pozdrawiam i co u Krysi i Malgosi.

Gość krystyna

Hey Aniu!U mnie nic nowego z czego bardzo się cieszę jeśli chodzi odnośnie piersi.Teraz w styczniu robiłam mammografię i jest ok.Tych badań genetycznych(rozszerzonych)jeszcze nie mam.Dzwoniłam do Szczecina,ale kazali uzbroić mi się w cierpliwość,bo jeszcze ich nie mają.Pozdrawiam serdecznie.