Gość Jarek Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Witam! Mam problem. Ponad rok temu w czasie ćwiczeń do szpagatu poczułem jakby coś strzeliło mi w pachwinie i poczułem rwący ból po wewnętrznej stronie uda biegnący jakby w prostej linii od kolana do pachwiny. Myślałem że to tylko tylko chwilowe i po kilku dniach ból przeszedł, ale gdy po przerwie znów spróbowałem prostych ćwiczeń rozciągających okazało się że ból uniemożliwia ich wykonywanie. Ponieważ akurat przygotowywałem się do testów gimnazjalnych a później rozpoczynałem liceum zawiesiłem treningi i zapomniałem o problemie, ale teraz znów chciałbym wrócić do sztuk walki, a problem wciąż daje o sobie znać niemal uniemożliwiając rozciąganie, a w tej dyscyplinie trenowanie będąc nierozciągniętym jest wręcz niebezpieczne. Dlatego proszę o pomoc i jakąkolwiek podpowiedź co jest z tą nogą i jak to leczyć i będę bardzo wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Bez badania trudno określić co może być przyczyną tychże dolegliwości. Być może zostały naderwane przyczepy mięśni kończyny dolnej. Najlepiej w tej sprawie skonsultować się z ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi