Gość Jacob Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam. Od około miesiąca borykam się z narastającym bólem w okolicy nadgarstka prawego. Dziś doszło do tego, że po śnie nie byłem w stanie w żaden sposób zgiąć ręki w osi góra/dół. Nie czekając na wizytę u ortopedy (mam termin na 28 kwietnia - ponad miesiąc czekania!) zgłosiłem się do najbliższej izby przyjęć skąd wysłano mnie na RTG jednocześnie przepisując leki przeciwzapalne i maści (Naproxen i Fastum) wstępnie diagnozując *przewlekłe suche zapalenie pochewek ścięgien mięśni w obrębie ręki i nadgarstka* i zapisując na wizytę kontrolną w czwartek już w przychodni. Lekarz jeszcze nie widział zdjęcia rentgenowskiego stąd moja prośba do fachowców z tego forum o rzucenie na nie okiem, być może jest jakiś defekt, który warto byłoby zgłosić wcześniej. Poniżej linki do dwóch rzutów: http://img24.imageshack.us/img24/2765/reka1.png http://img405.imageshack.us/img405/6408/reka2.png Z góry dziękuję za pomoc i serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Oczywiście trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że takie zdjęcia są niediagnostyczne. Grube zmiany zwyrodnieniowe czy też urazowe są na tych zdjęcia niewidoczne. Skoro rozpoznano zapalenie pochewek ścięgien to zdjęcie RTG będzie prawidłowe. Trzeba zastosować się do zaleceń lekarza z izby przyjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacob Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Czyli rozumiem, że na zdjęciach nie widać na szczęście żadnych nieprawidłowości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi