Gość Andrzej Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam. odczuwam chroniczne zmęczenie, bole głowy, mam uderzenia gorąca, nie mam zarostu i wyglądam jak dziecko w wieku 20 lat, ba, nawet jakos nie często czuje popęd seksualny. jestem totalnie chudy i kruchy. zrobiłem badania z krwi i są w normie, ale nie ma podanych norm dla człowieka młodego tylko ogólne. wydaje mi sie, ze w tym wieku powinienem miec najwyzszy poziom jezeli chodzi o testosteron a mam jakąś 1/4 normy. nie wiem jakie są jednostki ale wyszło 13 przy normie do 42 (wolny testosteron). a w surowicy mam dobry bo 6,5 w normie do 8, więc nawet górna granica. boli mnie tylko ten wolny testosteron. lekarze mówią że jak jest w normie to jest dobrze, a czemu boją sie go podwyższać kiedy, tak, jest w normie ale pewnie jak dla 40-50 latka. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Nie normę podaje się dla dorosłego człowieka, mężczyzny niezależnie od wieku. Jeśli wartość jest w normie to znaczy, że wszystko jest w porządku. Jeśli ma Pan wątpliwości trzeba w tej sprawie skonsultować się z endokrynologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pixol Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ja kilka dni temu odebrałem wyniki badania krwii, zakres wartości ref. w moich wynikach to: 6,20-28,10 pg/ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi