Gość Ewelina Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Otrzymałam wynik histopatologiczny po wycięciu pęcherzyka. Wynik: Cholecystitis chronica. Metaplasia pylorica focalis mucosae vesicae felleae. Doczytałam się, że pierwsze zdanie ozn przewlekłe zapalenie pęcherzyka, ale reszta - nie wiem. Proszę o przetłumaczenie,dla mnie to ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Rozpoznanie brzmi: Przewlekłe zapalenie pęcherzyka żółciowego. Metaplazja (zamiana jednego nabłonka dojrzałego w inny dojrzały) odźwiernikowa (jak śluzówka w odźwierniku żołądka) ogniskowa śluzówki pęcherzyka żółciowego. Brak cech jakiegokolwiek nowotworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi