Gość Paweł Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witam mam pytanie 3 dni temu miałem szywaną rane dokładnie 6 szwów zakladanych i kilka pod skórnych wczoraj zauważyłem iż na około rany mam spuchniętą ręke i za czerwienioną dziś się to powiekszyło troche sie nie pokoje czy to nie jest jakas infekcja bo ręka dosyć mocno boli tylko w jednym miejscu mam tak gdybym niemiał czucia. Prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Tak, być może doszło do zakażenia rany i odczynu zapalnego. Trzeba w tej sprawie udać się bezpośrednio do lekarza. Być może konieczne będzie zastosowanie antybiotykoterapii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 tak byłem dopiero za 2 razem gdy powiedziałem że mam temperature to byli łazkawi zrobić usg i mam stan zapalny powiedział lekarz iż mam kontynuować dalsze leczenie antybiotykiem. Gdy bym nie powiedział że mam temperature to dopiero bym mogł sie udać do lekarza w poniedziałek. Teraz jestem tylko ciekaw czy mi sciagna szwy bo powinni we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Jeśli rana jest w stanie zapalnym trzeba liczyć się z tym, że szwy mogą być utrzymane kilka dni dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi