Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Za duże sutki

Gość Majka 18 lat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Majka 18 lat

Moje piersi mają rozmiar 75 C, a brodawki mają średnicę 5 cm. Mam na tym punkcie straszne kompleksy. Zauważyłam, że zmniejszają się chociaż trochę, gdy brodawki się *zmarszczą* i pierś nie może się do nich *wylać*. Czy przeprowadza się operacje zmniejszania samej brodawki sutkowej? Jeśli tak, to czy używa się znieczulenia miejscowego/ogólnego czy narkozy? Jak taka operacja wpływa na ew. karmienie piersią? Czy są jakieś inne poważne przeciwwskazania do przeprowadzenia takiej operacji?Jaka jest jej cena? Z góry dziękuję za odpowiedź

Czy przeprowadza się operacje zmniejszania samej brodawki sutkowej? - tak, takie operacje przeprowadzają chirurdzy plastycy Jeśli tak, to czy używa się znieczulenia miejscowego/ogólnego czy narkozy? - można by taki zabieg przeprowadzić w znieczuleniu miejscowym, jednak o tym zadecyduje chirurg po dokładnym obejrzeniu piersi (w zależności od wielkości cięcia) Jak taka operacja wpływa na ew. karmienie piersią? - może niestety być już niemożliwe karmienie piersią jeśli uszkodzi się przewody mlekowe Czy są jakieś inne poważne przeciwwskazania do przeprowadzenia takiej operacji? - raczej nie Jaka jest jej cena? - około 2-3 tysięcy zł