Gość Majka 18 lat Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Moje piersi mają rozmiar 75 C, a brodawki mają średnicę 5 cm. Mam na tym punkcie straszne kompleksy. Zauważyłam, że zmniejszają się chociaż trochę, gdy brodawki się *zmarszczą* i pierś nie może się do nich *wylać*. Czy przeprowadza się operacje zmniejszania samej brodawki sutkowej? Jeśli tak, to czy używa się znieczulenia miejscowego/ogólnego czy narkozy? Jak taka operacja wpływa na ew. karmienie piersią? Czy są jakieś inne poważne przeciwwskazania do przeprowadzenia takiej operacji?Jaka jest jej cena? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Czy przeprowadza się operacje zmniejszania samej brodawki sutkowej? - tak, takie operacje przeprowadzają chirurdzy plastycy Jeśli tak, to czy używa się znieczulenia miejscowego/ogólnego czy narkozy? - można by taki zabieg przeprowadzić w znieczuleniu miejscowym, jednak o tym zadecyduje chirurg po dokładnym obejrzeniu piersi (w zależności od wielkości cięcia) Jak taka operacja wpływa na ew. karmienie piersią? - może niestety być już niemożliwe karmienie piersią jeśli uszkodzi się przewody mlekowe Czy są jakieś inne poważne przeciwwskazania do przeprowadzenia takiej operacji? - raczej nie Jaka jest jej cena? - około 2-3 tysięcy zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi