Gość kasia Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Mam pytanie mam ma kamienie w woreczku żółciowym ma straszne wzdecia tak ja boli ze juz nie może wytrzymac ale nie chce isc na operacje bo sie boi że sie nie obudzi.Mama choruje na niewydolność krążeniowo-odechowa,nadciśnienie,otyłość.Nie wiem co mam robić co dać żeby uśmierzyć ból.Czy jest może jakaś metoda nie cięcie żęby pozbyć się tego woreczka.Proszę o rade ja juz nie wiem co mam robi.Czytałam o piciu soku z grejfruta z olejem że to pomaga pozbyć się kamieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Takie metody jak Pani opsuje nie likwidują przyczyny. W tym wypadku konieczny będzie zabieg tym bardziej, że kamienie drażnią śluzówkę pęcherzyka wywołując stan zapalny oraz podłoże dla nowotworzenia. Z leków objawowo można stosować no-spe i leki przeciwbólowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi