Gość Danuta Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam, Pół roku temu metodą laparoskopową usunięto mi woreczek żółciowy. Przed operacją (po przez badanie USG) wykryto u mnie guzek w okolicach macicy, lecz po konsultacjach ginekologicznych nic nie stwierdzono. Po tygodniu od operacji dostałam ataku kolki nerkowej i zaczęły się moje problemy związane z wzdęciami i ostrym bólem który pojawia się podczas porannego wstawania oraz przy oddawaniu moczu w okolicy nerek. Tydzień temu podczas badań USG wykryto u mnie ponownie guzek o wymiarach 6cm na 2,5cm który jest połączony z macicą jak to Pani doktor określiła za pomocą *nitki* powoduje on ucisk na pęcherz moczowy i stąd moje dolegliwości. Ginekolog po USG dopochwowym ponownie nic nie stwierdził (jajniki czyste).Po USG porównawczym okazało się że *to coś* się przesunęło i zmniejszyło o 0,3 mm. Nie wiem co mam robić, nie wiem czy mam się martwić. Jestem ponownie skierowana do ginekologa. Czy to coś poważnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Prawdopodobnie w Pani przypadku konieczna będzie weryfikacja badań poprzez wykonanie CT jamy brzusznej i miednicy. Taka niewielka różnica może być błędem pomiarowym, szczególnie jeśli oba badania wykonywał inny lekarz. Należy ponownie skonsultować się z ginekologiem. Bez dokładniejszych badań trudno jest udzielić tu Pani dokładniejszych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danuta Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 wykonywała je ta sama osoba. Stwierdziła że równie dobrze mógł się przesunąć. Zresztą jest to wielce prawdopodobne, gdyż zdarzają się dni i tygodnie gdzie nic mnie nie boli. Czy to może być rak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi