Gość marcelina Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 mam 30 lat ,miesiac temu mialam wycinanego raka skory (basaliom) na twarzy ( dolna czesc lini ust z uchem).blizna to* kreska * koloru skory jednak skora na obrzezach jest dosc wypukla i czerwona i widac takia jakby drabinke ...mam szwy rozpuszczalne ..i nie jestem pewna czy na pewno sie rozpuszczaja . i co moze byc pszyczyna takie stanu skory? dodam ze tydzien po operacji wszystko bylo gladkie i rowne,i lekarz byl zadowolony...wizyte kontrolna zalecil za 3 miesiace .niewiem czy dzieje sie cos niepokojacego ,dodam ze niestosuje zadych masci na blizne. z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Jeśli nie jest Pani pewna czy szwy są rozpuszczalne trzeba w tej sprawie udać się na kontrolę do chirurga, który Panią operował. Jeśli szwy są nierozpuszczalne (a najczęściej takie stosuje się na skórę) muszą zostać usunięte. Może to jakiś odczyn zapalny. Trudno określić bez bezpośredniego badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi