Gość RaDZiO Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam pana:) mam problem mam guzek na prwej nodze pod kolanem pod skora (nawet mozna powiedzec ze w skorze)mały ok 0.5 cm jest bardzo twardy miejsce guzka jest zaczerwienione;/ mam go juz 1 rok i nie znika co to moze byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 W tym umiejscowieniu może być wiele różnych guzków. Może to być: tłuszczak, kaszak, ganglion, torbiel Bakera. Najlepiej skonsultować się z chirurgiem. Może trzeba najpierw zrobić USG, albo jeśli jest taka możliwość wyciąć zmianę, poddac badaniu histopatologicznemu. Wtedy na 100% będzie wiadomo co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RaDZiO Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 a czy to jest niebezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 witam od 2 miesięcy mam guzy pod kolanem lecz tylko na lewej nodze mnie on boli jak gram w piłkę a że jestem lewonożny to może być wytłumaczeniem boleści lewego guza. Słyszałem ze może to być spowodowane dużym obciążeniem nóg ponieważ ja dużo gram ,uprawiam rożne sporty. W internecie pisze ze trzeba przestać grac na jakieś 2-3 miesiące lub mieć operacje :/ . Słyszałem tez ze te guzy są związane z szybkim rośnięciem oraz dojrzewaniem. Fakt urosłem w 2 miesiące jakieś 7-10 cm. Nie wiem co z tym zrobić mam już umówioną wizytę u ortopedy. Mam 14 lat pozdrawiam proszę odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam od mniej więcej 4-5 lat mam guza pod prawym kolanem. Jest on twardy i doskwiera mi ból gdy go dotknę bądź np. uklęknę. Jest on stosunkowo duży. Lekarz mi powiedział że odpadła mi rzepka, ale na ten temat nie mogę nic znaleść, tj. w tych źródłach informacji w których szukałam na ten temat nic nie było i niema. I mam do was pytanie czy wiecie, orientujecie się coś w tym temacie? Jeżeli tak, to bardzo proszę o odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2010 Trudno mi odpowiedzieć bez badania. Najlepiej, aby dokładnie to zbadał ortopeda. On wyjaśni Panu co to jest i jakie należy postępowanie w tym względzie podjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MILENA 25 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 witam.mam torbiel bakera w lewym dole podkolanowym proszę o podpowiedź co mam z tym zrobić jakie są sposoby leczenia,bo bardzo się boję operacji czy jakieś naświetlania mogą pomóc.proszę o odpowiedź,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bogusia Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Witam! Mój syn od 15 dni cierpi na ból prawej łydki. zrobiły mu się wylewy i pod kolanem od wewnętrznej strony ma wyczuwalny guzek, który się powiększa i boli przy chodzeniu. Poczatkowo lekarze stwierdzili zakrzepowe zapalenie żył, USG-D wykluczyło zakrzepicę ale potwierdziło guzek o nieznanej etiologii. Jeździmy od lekarza do lekarza i nikt nie umie postawić diagnozy. Przypuszczamy, że może to być od ukąszenia jakiegoś owada. Może ktoś z was już się z takim czymś spotkał. proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maszia Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Najlepiej iść do lekarza onkologa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Witaam. Od dawna mam na nodze [na środku, między kolanem a stopą] jakąś kulkę pod skórą .. Ogólnie nie jest widoczna ale wyczuwalna .. Gdy ją dotykam przesuwa się w górę i w dół .. Co to jest ? Co mam z tym zrobić ? z góry dziękuję za pomoc .. ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcela Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witam od 3 miesiecy mam guza w kolanie w okolicy prawej rzepki do tego towarzyszy okropny ból jak klękam i mam drętwienia tej nogi dokładnie to drętwieje mi stopa i 3 palce . co to jest? czy to moze byc cos groznego ? prosze o szybka odpowiedz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Malina Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Witam. mam guza na mięśniu łydki, pojawie się on po napieciu mięśni. Czy to może być coś poważnego?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MAREK Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 to jest narośl spowodowana brakiem składników odżywczych lasery powinny pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafał Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 tez mam bombla na plecach 20 mm , pod p. udem jakiegoś guzka 2mm, na lewej łydce 2 guzki 1mm, i paredziesiąt pieprzyków, ludzie to jest u nas normalne ... jak coś nie pasi to do chirurga i po klopocie :) trzymajcie się zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fred Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 witam od 4 lat mam ganglion w kolanie lekarz powiedzial zeby nie usuwac chirurgicznie tylko wzmocnic miesnie uda bol jest promieniujacy czasami nie do wytrzymania prosze o jaka porade co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość user163 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dzien dobry, dwa dni temu zrobil mi sie maly guzek na udzie po wewnetrzej jeho stronie. Poczatkowo myslalam ze to moze jakas krostka, lecz to po prostu jakas kulka pod skora. Co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 jakas narosl to jest nic groznego .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grazyna Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Droga Kasiu.Mam ten sam problem z bolaca narosla pod kolanem.Czy udalo Ci sie rozwiazac swoj problem-prosze o informacje jak wyglada leczenie.Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adelajda Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Mój mąż miał tak tylko przy pięcie. U niego poskutkowała fala uderzeniowa. Robił te zabiegi na słomczyńskiego w Krakowie rehabilitacje.org można sobie sprawdzić wszystko. Ale on był akurat bardzo zadowolony, bo po kilku zabiegach zniknęło i od kilku miesięcy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marzena Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 Każdy guzek koniecznie trzeba zbadać. Mój brat miał podobny problem, leczył się w Wilmedzie w Warszawie. Guz udało się usunąć bez problemu, później brał jeszcze jakieś zastrzyki, trochę fizjoterapii i dziś wszystko jest okej. Guzek się nie odnawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi