Gość joanna Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam,mam pytanie w związku ze złamaniem ręki u mojego 8 letniego syna. Ręka została mu nastawiona i włożona do gipsu, po czym na drugi dzień zrobiono zdjęcie kontrolne które wskazywało na to ze jest wszystko w porządku.Po tygodniu na wizycie kontrolnej,po zrobieniu następnego zdjęcia jednak okazało się że kość się przemieściła i trzeba było rękę odnowa nastawiać.Czy to jest dość powszechne i czym to skutkuje jeśli kość znów się przemieści.Z góry dziękuję za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Takie sytuacje się zdarzają to normalne. Dziecko jest ruchliwe i nawet w gipsie może dojść do przesunięcia się odłamów kostnych. Jeśli odłamy ponownie zostaną dobrze nastawione i dojdzie do zrostu to wszystko będzie w porządku. Nie ma się czego obawiać. Dzieci z reguły bardzo dobrze się goją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joanna Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Bardzo dziękuje za odpowiedż, uspokoiła ona moje obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość małgorzata Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 wita ja mam złamanie nasady dalszej kosci promieniowej lewej z przemieszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciek Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 witam ja mam złamanie dalszej lewej kości promieniowej z przemieszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konrad Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2011 Maciek i ile miałeś kostkę w gipsie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi