Gość Mikołaj Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam, 3 tyg temu złamałem sobie palec lekarz rozpoznał to złamanie jako: Złamanie podokostnowe przynasady paliczka bliższego palca IV prawej ręki. Wczoraj po 3 tygodniach lekarz zdjął mi gips i kazał próbować *rozruszać* palec/palce. I tu moje pytania/prośby: Proszę o podanie jakichś ćwiczeń lub czegoś co pomoże mi w rozruszaniu tej ręki Czy jest normalne że nie mogę do końca zgiąć palca?( trochę go zginam, ale w pewnym momencie czuje ból i dalej nie ruszę) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Proszę o podanie jakichś ćwiczeń lub czegoś co pomoże mi w rozruszaniu tej ręki? - najlepiej w tej sprawie porozumieć się z poradnią rehabilitacyjną, tam lekarz rehabilitant zaleci odpowiednie zabiegi jak i ćwiczenia Czy jest normalne, że nie mogę do końca zgiąć palca?( trochę go zginam, ale w pewnym momencie czuje ból i dalej nie ruszę) - to normalne, palec jest jeszcze zesztywniały po leczeniu w opatrunku usztywniającym, potrzebna jest rehabilitacja, która powinna przywrócić wszystko do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi