Gość Ania Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Przeszłam laparoskopię pęcherzyka żółciowego. Niedawno odebrałam wynik badania histopatologicznego. Niestety nie potrafię go przetłumaczyć, w związku z czym bardzo proszę o polskie tłumaczenie wyniku: Cholecystitis chronica partim resorptiva. Cholesterolosis focalis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Tłumaczenie na język polski brzmi: Przewlekłe zapalenie pęcherzyka żółciowego częściowo wchłaniające się. Miejscowe ogniska cholesterolozy (odkładania się cholesterolu w ścianie pęcherzyka żółciowego). Rozpoznanie jest typowe dla przewlekłego zapalenia pęcherzyka żółciowego, bez cech nowotworu. Leczenie chirurgiczne schorzenia zostało zakończone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kasia Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam a ja dzis otrzymalam wyniki badania histopatologicznego o takiej tresci cholecystitis chronica cum haemorrhagia bede wdzieczna za przetłumaczenie,dodam że badanie było robione po wycietym pęcherzyku żółciowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi