Gość Jan Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Jestem po usunięciu tarczycy ,zabieg miałem 18-03=2010r.Od tego momentu głos mój jest zachrypnięty i bardzo słaby ,jestem wojskowym i stąd moje pewne obawy ,czy ta sytułacja nie będzie trwała. Byłem u laryngologa ,który przepisał leki/ Aerius,Homeovox,Vinpoton/ leki zużyłem i nic się nie poprawiło co mam robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Oczywiście trzeba w tej sprawie udać się na kontrolę ponownie do laryngologa. Jeśli stan obecny jest spowodowany tylko podrażnieniem nerwu krtaniowego wstecznego przez operację zazwyczaj takie objawy wycofują się w przeciągu kliku miesięcy (nawet do 9 miesięcy). Przy całkowicie uszkodzonym nerwie niestety takie objawy mogą pozostać na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi