Gość Ada Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Witam. Mam pytanie dotyczące wyników badań-kortyzol. Mianowicie zdiagnozowano u mnie trzy miesiące temu niedoczynność tarczycy zwana hashimoto ,dostałam skierowanie na różne badania min.kortyzol rano norma to 171-536 ,a mój wynik jest nieco podwyzszony 562,1 inne badania w normie jeszcze potas na granicach normy,a TSH pięknie zbite 1,36 z 8,84 :),ale moje pytanie brzmi: Co oznacza w moim przypadku wynik kortyzolu? Bardzo prosze o odpowiedz gdyż wizytę u endykrynologa mam dopiero za jakis czas. Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Taki wynik praktycznie nie ma znaczenia klinicznego, bo tylko w niewielkim stopniu przekracza normę. Proszę się nie obawiać raczej nie trzeba nic z tym postępować. Oczywiście wyniki trzeba skonsultować z endokrynologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi