Gość Adam Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam, Cztery miesiące temu zlokalizowałem u siebie małego guzka (około cm) pod żebrami w okolicach górnej części wątroby. Na początku się tym nie martwiłem ale od około miesiąca guz i dookoła niego zaczęło mnie pobolewać. Ból nasila się przy dotykaniu. Po każdym jedzeniu boli mnie wątroba, w szczególności po ostrych potrawach. Kilka lat temu miałem podejrzenie marskości wątroby ale jak się okazało było to tylko chwilowe powiększenie. Byłem u chirurga i zlecił mi zrobienie usg przed zabiegiem. Poinformował mnie, że zabieg przeprowadzi na miejscu w przychodni. Lekarz pierwszego kontaktu powiedział, że to tłuszczak ale z tego co wiem tłuszczaki nigdy nie bolą. Co to może być ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Raczej miejsce i typ guza wskazuje rzeczywiście, że jest to tłuszczak. Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że takie tłuszczaki mogą czasami dawać dolegliwości bólowe kiedy zaczynają naciekać nerwy obwodowe (jak np. szybko rosną). USG musi wyjaśnić przyczynę bólów poposiłkowych w okolicach wątroby (czy przypadkiem nie ma kamicy pęcherzyka żółciowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 faktycznie był to tłuszczak, dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi