Gość Paweł Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Mam dwa pytania w kwietniu b.r przeszedłem ostre zapalenie trzustki mam 30 lat czy wpłynie ono na dlugość mojego życia, drugie pytanie kiedy będę mógł się napić alkohol np. w grudniu na święta pare kieliszków wódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Prawdę powiedziawszy nie ma wpływu na długość życia przejście ostrego zapalenia trzustki. Ostre zapalenie trzustki z reguły nie pozostawia zmian strukturalnych w funkcjonowaniu trzustki (w przypadku typowego zapalenia obrzękowego trzustki). Raczej alkohol jest przeciwwskazany jednak można ewentualnie od czasu do czasu skusić się na jego niewielką ilość (np. 1-2 kieliszki wódki). Myślę, że w okresie świąt bożonarodzeniowych będzie można spożyć trochę alkoholu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Mam pytanko do Staplera? Czy jest pan lekarzem? Jeżeli tak to jakiej specjalnośći. Dziekuję z góry za odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jolcia Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 no właśnie...a skąd pan wie, że te własnie dwa *bożonarodzeniwe* kieliszki nie spowodują ataku, liczy pan na cud świateczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi