Gość Justyna Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Witam, 31 marca 2010 miałam operację (wykryto u mnie bardzo dużą torbiel), usunięto mi lewy jajnik w całości. Po tygodniu od operacji wyszłam ze szpitala. Minęło od wyjścia 5 dni dotykając brzucha wyczuwam opuchliznę i dziwne uczucie braku czucia w okolicach brzucha. Rana nadal boli ale ból jest znośny. Staram się powoli prostować przy chodzeniu. Zauważyłam również, że na około miejsca szwu jest twarde zgrubienie. Czy powinnam iść z tym do ginekologa? Ile potrwają jeszcze takie objawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Takie dolegliwości niewielkie bólowe mogą utrzymywać się nawet do miesiąca i trochę dłużej. Zgrubienie w ranie też powinno powoli mięknąć i zmniejszać się, ale to też wymaga sporo czasu liczonego czasami w miesiącach. Najdłużej będzie się utrzymywał brak czucia spowodowany uszkodzeniem nerwów w czasie cięcia skóry (naturalna postać rzeczy). Taka sytuacja może utrzymywać się nawet 6-9 miesięcy po operacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi