Gość BARBARA Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 WITAM Jestem po operacji przepukliny kresy białej i pępkowej odczuwam mrowienie ,pieczenie mam wystający brzuch .Po krótkim spacerze i wejściu na trzecie piętro odczuwam ból podbrzusza i pieczenie brzucha w okolicy blizny po operacyjnej. Jestem po operacji 1-miesiąc mam 60 lat. Zwracam się zapytaniem do specjalisty co mi wolno a czego nie np.robienie zakupów, spacery,wysiłek fizyczny.Gdyż w szpitalu zostałam mało poinformowana i po jakim czasie ustąpią wyżej wymienione dolegliwości. Barbara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Takie dolegliwości są typowe po takim zabiegu i związane z regeneracją struktur tkankowych w bliźnie pooperacyjnej (regeneracja uszkodzonych nerwów w czasie cięcia chirurgicznego). Taki stan może utrzymywać się nawet około 6-9 miesięcy. Pełne obciążenie mięśni powłok brzusznych po około 3 miesiącach. Obecnie dozwolone spacery, lekkie ciężary, podnoszenie do 5 kg, dozwolone wyjście na 3 piętro. W razie wątpliwości trzeba w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BARBARA Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam Dziękuję za szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi