Gość Przemęczony Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Lekarz stwierdził zapalenie jądra, odczówam dyskomfort, ból okolic jądra, powrózka nasiennego, i odbytu, czasami występują silne ukłucia w powrózku, a czasem w dolnej części brzucha, odczuwam coś w rodzaju wzdęć, wypięcia? Co jest dziwne, to że po antybiotykach przestało mnie boleć (już w 2 dniu leczenia), a teraz (6 przedostatni dzień leczenia) ból powrócił, i wywołany został (tak mi się wydaje) przez przemęczenie, dużo chodziłem, miałem ciężki plecak, i trochu obcisłą bielizne? Worek mosznowy trochu spóchnoł. 4 lata temu przeszedłem operacje usunięcia żylaków powrózka nasiennego, odczówałem podobny ból, po operacji ból miał zniknąć, jednak tak się nie stało, dopiero po dwóch latach i ogromnej dawce antybiotyków zostałem wyleczony. Aktualnie zarzywam biseptol i cipronex. Pytanie, czy to jest zapalenie, czy to coś z byłymi żylakami (lekarz stwierdził że raczej się nie odradzają, spec. internista), czy to może być coś innego? Ile maksymalnie może trwać leczenie, 2 lata? Zwariuje? Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Bez badania trudno mi odpowiedzieć na te wszystkie pytania. Raczej z opisu jest to zapalenie jądra. Do wznowy żylaków powrózka nasiennego praktycznie nie dochodzi dlatego myślę, że obecny stan jądra nie ma z tym nic wspólnego. Leczenie takiego stanu zapalnego jądra z reguły trwa około 2-3tygodnie. radziłbym w tej sprawie skonsultować się z urologiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi